Γιατί δεν λειτουργεί το Air Condition μου

Γιατί δεν λειτουργεί το Air Condition μου;

Αυτό είναι το είδος προβλήματος που δεν θέλετε ποτέ να συναντήσετε κατά τη διάρκεια μιας ζεστής καλοκαιρινής ημέρας στην Αθήνα: ένα Air Condition που δεν λειτουργεί! Ίσως οι ανεμιστήρες να λειτουργούν, αλλά ο συμπιεστής δεν δουλεύει, και αυτό σημαίνει ότι ανακυκλώνει μόνο τη θερμοκρασία δωματίου γύρω από το σπίτι, που δεν θα κάνει καλό σε κανέναν στο σπίτι.

Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε για επαγγελματική επισκευή Air Condition έναν ειδικό από την εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ. Η ομάδα μας είναι στην διάθεσή σας 24 ώρες την εβδομάδα δίνοντας άμεση λύση σε οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα προκύψει.

Ωστόσο, πριν καλέσετε έναν ειδικό για επισκευή Air Condition, υπάρχουν μερικοί απλοί έλεγχοι που σας συνιστούμε να κάνετε.

Θερμοστάτης

Ελέγχετε πάντοτε τον κεντρικό θερμοστάτη του σπιτιού όταν το Air Condition δεν λειτουργεί. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ απλό, αλλά με τους προηγμένους θερμοστάτες, είναι πιο πιθανό κάποιος να έχει τοποθετήσει τυχαία λάθος ρυθμίσεις. Ή μπορεί τα παιδιά να έπαιξαν με τα χειριστήρια! Ελέγξτε ότι ο θερμοστάτης δεν είναι ρυθμισμένος πολύ ψηλά και επίσης βεβαιωθείτε ότι δεν έχει τεθεί σε λειτουργία μόνο η ρύθμιση “ανεμιστήρα“.

Διακόπτης κυκλώματος

Ένα σύστημα κλιματισμού χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας: ο συμπιεστής προσθέτει μεγάλη πίεση στο ηλεκτρικό του κύκλωμα κάθε φορά που ανάβει. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την παύση του διακόπτη κυκλώματος για το Air Condition και να το κλείσει τελείως. Αν κάποιοι διακόπτες έχουν σπάσει δοκιμάστε να τους αντικαταστήσετε. Δοκιμάστε ξανά το Air Condition. Εάν ο διακόπτης συνεχίζει να σβήνει τον ασφαλειοδιακόπτη, καλέστε έναν τεχνικό (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ).

Φίλτρο αέρα

Ένα φραγμένο ή βρώμικο φίλτρο αέρα μπορεί να προκαλέσει όλα τα είδη προβλημάτων για ένα σύστημα Air Condition, συμπεριλαμβανομένου του εξαναγκασμού του ανεμιστήρα να υπερθερμανθεί και να τερματίσει. Εάν μόλις ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό, το φίλτρο μπορεί να είναι φραγμένο από τον χειμώνα. Βγάλτε το φραγμένο φίλτρο και βάλτε ένα καθαρό. Συνιστούμε να αλλάζετε το φίλτρο κάθε 1 έως 3 μήνες, όταν το Air Condition λειτουργεί τακτικά για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα και μειώσεις στην ενεργειακή απόδοση.

Προβλήματα που χρήζουν επισκευή Air Condition

Εάν έχετε κάνει τους παραπάνω ελέγχους και δεν έχετε βρει λύση στο πρόβλημα του Air Condition, τώρα είναι η ώρα να καλέσετε τους επαγγελματίες ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ. Υπάρχουν ορισμένα μεγαλύτερα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διακοπή στη λειτουργία ενός Air Condition.

  • Σφάλμα ηλεκτρικού πίνακα ή άλλα ηλεκτρικά προβλήματα. Η πλειοψηφία των προβλημάτων αφορά τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις και τις συνδέσεις μέσα στο κλιματιστικό.
  • Μηχανές καύσης. Εάν οι ανεμιστήρες δεν λειτουργούν καθόλου, μπορεί να έχει καεί κάποια πλακέτα ή η καλωδίωση του.
  • Αποτυχία σύνδεσης θερμοστάτη. Ένας θερμοστάτης χρησιμοποιεί διαφορετικές συνδέσεις για να ενεργοποιήσει τους ανεμιστήρες και τον συμπιεστή. Αν ένα από αυτά σπάσει, οι ανεμιστήρες ή ο συμπιεστής δεν θα ανάψουν.
  • Αποτυχημένος συμπιεστής. Αυτό είναι το πιο σοβαρό δυνητικό πρόβλημα. Πρέπει να αντικατασταθεί ένας συμπιεστής που έχει καεί. Συχνά, είναι οικονομικότερο να αντικατασταθεί ολόκληρο το Air Condition αντί να ξοδέψετε χρήματα μόνο για αντικατάσταση του συμπιεστή – ειδικά για ένα παλαιότερο σύστημα κλιματισμού.

Στην εταιρεία ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑ, η άνεση σας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα! Καλέστε μας άμεσα – Είμαστε ήδη στο δρόμο!

Δείτε περισσότερα για Ηλεκτρολόγοι Αθήνα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Call Now Button